Gedragstherapie & Puppytraining

Ruimte voor je slogan

PUPPY TRAINING

Als gedragstherapeut kom je dagelijks in aanraking met gedragsproblemen die niet nodig zijn. Om deze problemen te voorkomen is het van belang om de juiste start te maken met de jonge hond. Voor puppytraining moet de pup tussen de 8 weken en 6 maanden oud zijn. 

 

Een puppytraining bestaat uit 5 lessen. De eerste les, van ongeveer een half uur, zal bij u thuis zijn. De andere vier lessen, van ieder een uur, zijn in het bos. In de eerste les wordt er gesproken over de dagelijkse dingen zoals, zindelijkheidstraining, zelfstandigheidstraining en omgang met de pup. Bij de eerste les krijgt u een puppyhandboek. Hierin staat alles wat verteld wordt tijdens de training, zodat u deze informatie nog een keer rustig kan nalezen.

 

In de andere vier lessen gaan we ons bezig houden met het socialiseren van de pup en het herkennen van ongewenst gedrag. Voor deze lessen neemt u een halsband, korte riem en beloningssnoepjes mee. Het is voor de pup en voor u erg belangrijk dat hij goed om kan gaan met zijn soort genoten, maar ook dat de pup leert geen last te zijn bij voorbijkomende joggers/fietsers en terug komt wanneer nodig. Ook leg ik uit wat de pubertijd doet met de hond, die hij krijgt vanaf de 6 e/7 e maand tot ongeveer ander half /twee jaar.

 

Als de puppycursus afgerond is, krijgt u een certificaat als bewijs van deelname.

Voor vragen kunt u altijd  contact opnemen.